Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Centrul de zi de recuperare Sf. Tereza

Prin programul Centrului de zi de recuperare Sf. Tereza (jud. Suceava), destinat copiilor cu nevoi speciale de diferite tipuri, asigurăm stimularea dezvoltării  psihice şi fizice prin achiziţionarea deprinderilor legate de dezvoltarea motorie, cognitivă, comunicare, socializare şi autonomie, în concordanţă cu ritmul şi potenţialul  propriu, prin activităţi şi jocuri educaţionale adecvate şi prin susţinerea familiei în acordarea unei îngrijiri şi educaţii corespunzătoare nevoilor specifice ale copiilor lor.

Scopul centrului

Urmărim includerea socială a copiilor cu nevoi speciale şi a familiilor lor, prin creşterea accesului la servicii individualizate de recuperare şi atingerea maximului de potenţial al dezvoltării. Promovăm integrarea în învăţământ, fie acesta reprezentat de grădiniţe sau şcoli.

Centrul şi-a deschis porţile în luna ianuarie 2010 în comuna Baia, având la dispoziţie doar doi specialişti: un psiholog şi un kinetoterapeut. 16 copii din comună şi satele învecinate au început recuperarea cu personalul nostru. Cererea de astfel de servicii fiind mare în zonă şi numărul copiilor cu nevoi speciale crescut, în octombrie 2012 a fost înfiinţat un nou punct de lucru în Fălticeni. Cu acest nou pas făcut, FARA a reuşit să diversifice serviciile oferite şi să crească numărul de personal astfel încât, de la sfârşitul anului 2013, centrul beneficiază de 2 psihologi, 1 educator, 1 kinetoterapeut, 1 asistent social, 1 logoped, un șofer și un manager de proiect.

Din cauza nevoii de servicii de recuperare pentru copii cu nevoi speciale din zonă, centrul Sf. Tereza se va extinde în cursul anului 2016.

centrul_theresa_fundatia_fara

Copiii pe care îi putem ajuta

 • au vârste cuprinse între 0 și 16 ani (1-12 ani pentru servicii educaționale și 0-16 ani pentru servicii de kinetoterapie)
 • prezintă dificultăţi de învăţare asociate cu întârziere în dezvoltarea psihică şi diverse afecţiuni: Sindrom Down, Sindrom Little, autism , afecțiuni neurologice dobândite sau congenitale, para/tetrapareze, scolioze, cifoze, picior Equin, autism, ADHD, tulburări de vorbire, etc
 • au recomandarea medicului specialist pentru frecventarea unui astfel de program educaţional şi de recuperare.

 Ce putem oferi, în funcție de nevoile specifice fiecărui copil

 • Evaluarea inițială și periodică a fiecărui copil
 • Activităţi educaţionale individuale – are loc stimularea psiho-senzorio-motorie prin includerea în activităţi educaţionale specifice
 • Activităţi educaționale în grup – în grupuri mici de copii, aceştia învaţă să relaționeze
 • Activităţi de socializare atât în cadrul centrului cât şi în comunitate
 • Terapie logopedică în limita locurilor disponibile şi în urma unei evaluări prealabile
 • Servicii de kinetoterapie şi recuperare fizică – în funcţie de recomandarea medicului specialist
 • Stimulare senzorială
 • Servicii de asistenţă socială
 • Suport şi îndrumare oferite familiei în acordarea unei îngrijiri şi educaţii corespunzătoare copiilor în concordanţă cu ritmul propriu de dezvoltare al acestora
 • Promovarea integrării într-o formă de educaţie corespunzătoare nivelului de dezvoltare
 • Promovarea integrării în comunitate a copiilor cu nevoi speciale si a familiilor lor
 • Toti copiii inscrisi in program beneficiază de planuri educaţionale individualizate, urmărirea progresului, activităţi personalizate şi programe de integrare socială şi comunitară.

Cu cine colaborăm pentru a ne duce la îndeplinire misiunea:

 • Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava
 • Grădinița specială, Fălticeni

Sprijiniți copiii cu nevoi speciale ce vin la Centrul de zi de recuperare Sf. Tereza al Fundației FARA, donând jucării pentru dezvoltare, jucării de stimulare, saltele de gimnastică, trambulină de interior, cd-player, proiectoare bebelusi (pentru stimulare senzoriala), bile colorate plastic (pentru piscina cu bile), hârtie colorată și creponată și alte obiecte care pot fi folosite pentru a-i ajuta pe copii în recuperarea lor. Pentru mai multe detalii contactați sftereza@faracharity.ro.  

Date de contact
Fălticeni, Județul Suceava
 Email: sftereza@faracharity.ro
tel: 0754 513 364
Persoană de contact: Andra Filip
 
DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.