Caritate la 5600m altitudine

Lucrând la Fundația FARA ne este dat să cunoaștem o multitudine de oameni de omenie, persoane care deși nu lucrează în domeniul social, ne împărtășesc pasiunea și nu ezită să ne vină în ajutor, oricând și cu orice. Edward Dijmarescu este unul dintre acești oameni mari care refuză să treacă cu vederea viețile nedrepte sau neajutorarea altora. Pentru cei care au mai puțin ca el și pentru copiii Fundației FARA, Edward va cuceri Elbrus, cel mai înalt munte din Europa, în același timp creând un altul, un munte de bine!

Vă invităm cu drag să răsfoiți interviul nostru cu Edward pentru a afla mai multe despre acest Supererou FARA și despre muntele de bine pe care îl va cățăra în scop caritabil!

FARA- Bună Edward! Ne poți spune câteva cuvinte despre tine?

ED- Salutare tuturor,
Sunt originar din Romania, însă de mai bine de un deceniu locuiesc și muncesc în Londra. De-a lungul anilor am dezvoltat o pasiune pentru alergare maratoanelor și escaladarea munților în scopuri caritabile. Îmi place să iau parte la diferite evenimente ce mă fac să ies din zona de confort și care reprezintă o provocare, mai ales dacă pot strânge și bani pentru anumite cauze!

Cariera și profesia mea sunt de asemenea centrate pe munca de caritate și în ultimii patru ani am lucrat pentru organizațiile caritabile. În prezent, conduc departamentul de proprietăți și proiecte din Nightingale Hammerson, o casă de îngrijire care oferă sprijin pentru locuitorii vârstnici din comunitatea evreiască. Sunt mândru că fac parte dintr-o echipă atât de dedicată, care merge întotdeauna până în pânzele albe pentru a oferi cele mai bune servicii posibile.

Ne poți spune ce te-a determinat să pornești în această aventură și de ce tocmai Muntele Elbrus din Rusia?


Cu câțiva ani în urmă am început să fac trekking pe diferiți munți și am prins gustul aventurii. Acum, după ce am acumulat ceva experiență, m-am gândit că e timpul pentru a mă îmbarca într-o provocare mai serioasă. Muntele Elbrus este perfect pentru asta și va fi introducerea mea în tot ceea ce înseamnă abilități tehnice de alpinism, lucruri care îmi vor servi pentru planurile viitoare.

Elbrus mă atrage pentru că este cel mai înalt munte din Europa și unul dintre cele șapte summit-uri. Are o altitudine de 5.642m și este acoperit de zăpadă și gheață, fapt care îmi va duce experiența la un alt nivel, făcându-mi introducerea spre crampoane, topor de gheață și cățăratul cu funia. Abia aștept!

Elbrus îmi va fi piatră de temelie pentru ceea ce vor fi alte summit-uri și mai înalte di Europa!

Ce te-a determinat să alegi să strângi bani pentru Fundația FARA?

Fundația FARA este o organizație minunată care ajută copiii abandonați și nevoiași din Romania, să aibă șansa la un viitor mai bun!
Așa cum v-am spus deja, și eu tot în Romania m-am născut, așadar această Fundație îmi este dragă inimii și îmi doresc să mă implic, să ajut pe aceia mai puțin norocoși ca mine. Lumea uneori poate fi un loc mare și înfricoșător și nici nu-mi pot imagina cât de greu e să fii singur, fără familie sau ajutor, de aceea aș dori să fac tot ce îmi stă în putință și să-i ajut pe cei mici!

Până acum, cu ajutorul familiei mele, prietenilor, colegilor și partenerilor de afaceri, am reușit să strâng pentru copii, suma de 1,500 Lire, targetul meu fiind de 2,500!


Accesează linkul ăsta și ajută și tu această organizație minunată! Copiii fără familie sau adăpost, au nevoie de suportul tău!

http://www.justgiving.com/Edward-Dijmarescu3?utm_id=124

5600 metri nu-i de colo. Ai mai urcat la o asemenea altitudine până acum?

Introducerea mea oficială în trakkingul montan a fost în 2014, când am parcurs Traseul Incaș până la Machu Picchu. De atunci am terminat Tabăra de bază a Everestului în 2017 și am escaladat Kilimanjaro anul trecut. Nu este niciodată ușor, dar fiecare experiență m-a învățat câte ceva. Am aflat multe despre diferite culturi, stiluri de viață și mi-am explorat potențialul. Aceste expediții m-au lăsat cu o sete și mai mare pentru aventură și, de asemenea, vreau să continuu să strâng fonduri pentru organizații caritabile.

Supune-ne câte ceva despre antrenamentul necesar unui asemenea eveniment.
Locuind în Londra, opțiunile sunt limitate pentru trekking, escaladări sau chiar și antrenamente în aer liber. Din acest motiv, mare parte din antrenamentul meu ia loc la sala de fitness unde fac serii intense de cardio. Pe lângă asta iau lecții de box, crossfit și ies la alergat sau cu bicicleta în parcul din apropiere, cât de des pot. Cheia pentru mine este să dau tot ce pot și să depășesc limitele extenuării mele, în toate sporturile pe care le practic. Asta funcționează pentru mine și așa îmi dobândesc rezistența.

Care item din echipamentul tău de alpinism este favoritul tău?


Întregul echipament este esențial, însă dacă ar trebui să aleg un singur lucru, cu siguranță aș alege ghetele. Pentru a parcurge un traseu lung sau pentru a escalada cu succes un munte, trebuie să am grijă de picioarele mele. Este important să am picioarele protejate de intemperii și să am un oarecare confort, deoarece tot ele mă vor duce până în vârf și înapoi.

De exemplu, deși întregul meu arsenal de echipamente este deja pregătit pentru Elbrus, eu încă sunt în căutarea ghetelor perfecte B3 pentru cățărat. Am returnat deja două perechi pe care le cumpărasem inițial deoarece nu erau destul de comode.

Ce sfat ai da unui incepător pasionat de alpinism?


Fii mereu pregătit, antrenează-te cât mai mult și nu te lăsa bătut niciodată! E important să fi în formă bună pentru a face asta, însă și echipamentele de calitate pot face diferența între o expediție de succes de care te poți bucura din plin sau una mai puțin plăcută. Și nu uita de propria ta atitudine! Energia pozitivă și încrederea în tine te ajută enorm.

Și nu în ultimul rând, este extrem de important să călătorești și să te îmbarci în asemenea expediții alături de agenții de turism de calitate și cu oameni în care ai încredere!

Care este motivația intrinsecă din spatele acestor aventuri?


Mereu am experimentat emoții minunate, de fiecare dată când m-am angajat în asemenea provocări. Sentimentul de libertate te acaparează atunci când aventura în care te îmbarci, inevitabil te face să ieși din zona ta de confort. Bineînțeles, eu am ocazia să experimentez toate astea în același timp în care lupt pentru o cauză caritabilă!
Aventurile trecute mi-au dat ocazia de a mă reconecta la natură, de a experimenta culturi străine și de a lua parte la tradiții noi. Toate astea mi-au dat un sentiment puternic de libertate și energizare și mereu m-am întors acasă mai relaxat, mai împământenit și mai umil decât eram când am plecat. Aceste expediții mă învață constant cum să apreciez cele mai simple lucruri din viață… Nici n-aș putea cere mai mult de atât!

După Elbrus, ce urmează?

Plănuiesc să continui expedițiile și ca la anul să mă înrolez într-o nouă aventură! Poate că summit-ul Aconcagua ar putea fi următoarea mea provocare! Acest lucru îmi va da ocazia să îmi depășesc limitele actuale și să mă apropii de zona montană de 7.000 m. O altă opțiune ar putea fi Mont Blanc. Nu sunt sigur încă, dar cu siguranță nu am de gând să-mi atârn ghetele de ecaladat în cui!

Multă baftă, Edward! Suntem alături de tine pas cu pas!

Dacă doriți să vă îmbarcați în această aventură alături de Edward și Fundația FARA, urmăriți pagina noastră de Facebook pentru update-uri!

Distribuie pe:

Articole inrudite după: