Centre de zi de recuperare pentru copii – descrierea programului

În prezent, Fundația FARA deține două centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități:

Centrul de zi de recuperare pentru copii ”Emanuel”, Suceava
Centrul de zi de recuperare pentru copii ”Sf. Tereza”, Fălticeni

La finalul anului 2018 vom deschide în Popești Leordeni, lângă București, un nou centru de recuperare pentru a susține copiii din jud. Ilfov și București.

Găsiți aici pliantul proiectului ”Centre de recuperare pentru copii cu nevoi speciale”

Puteți sprijini copiii cu nevoi speciale ce vin la Centrele de zi de recuperare ale Fundației FARA donând jucării pentru dezvoltare, jucării de stimulare, rechizite și alte obiecte care pot fi folosite pentru a-i ajuta în recuperare. Pentru mai multe detalii, ne puteți contaca pe adresa de email igiurisici@faracharity.ro.

Istoricul centrelor de recuperare ale Fundației FARA

Experienţa Fundației FARA în lucrul cu copiii cu dizabilități a început în 2007, când am deschis primul centru de recuperare în Bucureşti, sectorul 3. Un an mai târziu, tot aici, a început primul program de intervenţie timpurie la domiciliu cu o echipă formată din doi psihologi.
În 2010, ca răspuns la nevoia de educaţie specială şi recuperare din judeţul Suceava, am înfiinţat Centrul de zi din comuna Baia care s-a extins şi transferat ulterior în oraşul Fălticeni. In 2011, Centrul pentru copii cu tulburări de spectru autist a fost deschis în oraşul Suceava iar în 2014 s-a extins devenind Centrul de zi de recuperare „Emanuel”.
Din anul 2007, peste 250 de copii cu nevoi speciale şi familiile lor au beneficiat de serviciile de recuperare oferite de Fundația FARA.
În cadrul comunităţii, toate proiectele existente oferă modele de bună practică prin serviciile oferite şi prin rezultatele obţinute. Promovăm integrarea socială prin susţinerea copiilor în a-şi atinge potenţialul maxim şi oferim suport şi îndrumare familiilor lor.

Distribuie pe:

Articole inrudite după: