Centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități– descrierea programului

În prezent, Fundația FARA deține trei centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități:

Centrul de zi de recuperare pentru copii ”Emanuel”, Suceava

Centrul de zi de recuperare pentru copii ”Sf. Tereza”, Fălticeni

Centrul de zi de recuperare pentru copii ”Rafael”, Popești Leordeni

Găsiți aici pliantul proiectului ”Centre de recuperare pentru copii cu nevoi speciale”

Puteți sprijini copiii cu nevoi speciale ce vin la Centrele de zi de recuperare ale Fundației FARA donând jucării pentru dezvoltare, jucării de stimulare, rechizite și alte obiecte care pot fi folosite pentru a-i ajuta în recuperare. Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta pe adresa de email igiurisici@faracharity.ro.

Istoricul centrelor de recuperare ale Fundației FARA

Experienţa Fundației FARA în lucrul cu copiii cu dizabilități a început în 2007, când am deschis primul centru de recuperare în Bucureşti, sectorul 3. Un an mai târziu, tot aici, a început primul program de intervenţie timpurie la domiciliu cu o echipă formată din doi psihologi.
În 2010, ca răspuns la nevoia de educaţie specială şi recuperare din judeţul Suceava, am înfiinţat Centrul de zi din comuna Baia care s-a extins şi transferat ulterior în oraşul Fălticeni. In 2011, Centrul pentru copii cu tulburări de spectru autist a fost deschis în oraşul Suceava iar în 2014 s-a extins devenind Centrul de zi de recuperare „Emanuel”.

În decembrie 2018 am deschis primul centru de recuperare pentru copii cu dizabilități din Popești Leordeni, care oferă servicii de recuperare gratuite copiilor din comunitate dar și copiilor din zonele învecinate.

Din anul 2007, peste 455 de copii cu nevoi speciale şi familiile lor au beneficiat de serviciile de recuperare oferite de Fundația FARA.
În cadrul comunităţii, toate proiectele existente oferă modele de bună practică prin serviciile oferite şi prin rezultatele obţinute. Promovăm integrarea socială prin susţinerea copiilor în a-şi atinge potenţialul maxim şi oferim suport şi îndrumare familiilor lor.

Distribuie pe:

Articole inrudite după: