Centrul Emanuel la ceas de sărbătoare

Pentru că toamna se strâng roadele, Centrul de Recuperare Emanuel din Suceava se află la ceas aniversar, îmbrăcând straie de sărbătoare și punând în scenă un adevărat Carnaval al toamnei.

        Data de 9 Septembrie 2014 rămâne una de referință în istoria centrului, fiind ziua în care o mână de oameni au început timid, dar profesionist să acorde ajutor copiilor cu nevoi speciale și părinților aflați în dificultate. De atunci, în 5 ani echipa s-a dezvoltat, beneficiarii serviciilor de terapie sunt în creștere, însă misiunea centrului a rămas neschimbată: aceea de a oferi sprijinul celor FARA– copiilor care suferă de tulburări din spectrul autist, sindromul Down și diagnostice asociate- și luptă pentru promovarea drepturilor lor.

         Poate pentru unii, 5 ani înseamnă durata de specializare și pregătire pentru viitorul lor, pentru alții, 5 ani poate însemna doar o perioadă de timp adunată vieții lor, însă pentru Centrul de Recuperare Emanuel din Suceava 5 ani înseamnă muncă, dăruire, implicare, ajutor, zâmbet și speranță adusă comunității. Acum, în zi aniversară, părinții, copiii și terapeuții se bucură de munca lor.

        Cu mic, cu mare și vizibil emoționați, fiecare din copii s-au costumat în fructe și legume specifice toamnei-măr, pară, ceapă, prună, cartof, dovleac, vânătă, morcov- și le- au introdus în scenă prin ghicitori sau poezii scurte. Atmosfera de Carnaval a fost acompaniată de versurile lui Tudor Gheorghe („Supa de zarzavat”), dar și de prestațiile artistice ale micuților care au cântat imnuri toamnei  și au făcut jocuri muzicale coordonați de terapeuții Centrului. Deși toate personajele sunt semnificative, pentru a declara sărbătoarea deschisă, nu putea lipsi Zâna Toamnă care a dat startul petrecerii.  Momentul a fost continuat în aer liber, unde beneficiarii au învățat cum să ridice o parașută în aer.

          Cum nu există sărbătoare fără prăjituri, beneficiarii împreună cu echipa Emanuel s-au bucurat de o gustare delicioasă al cărei element principal și mult așteptat a fost tortul aniversar, pentru care aducem mulțumiri Cofetăriei La Scala, filiala Falticeni.

          Faptul că munca noastră a fost apreciată ne determină să credem că rolul nostru este de impact, iar noi vă asigurăm că povestea continuă și după 5 ani. La mulți ani, Centrului de Recuperare Emanuel din Suceava!

Distribuie pe:

Articole inrudite după: