Dahoman, Bălan și Emanuel

Relația și conexiunea pe care un copil o creează cu un animal, este specială, profundă și vindecătoare. Copiii noștri de la Centrul Emanuel, ne reamintesc de acest lucru, de fiecare dată când interacționează cu vechii noștri prieteni, poneii Flori și Fiona, și ne-au demonstrat-o și azi cu Dahoman și Bălan, armăsarii gentili de la Herghelia Rădăuți.

Deși mai mari, mai puternici și mult mai impunători decât poneii cu care copiii au fost familiarizați, cei doi armăsari și-au făcut loc repejor în inimile beneficiarilor Centrului Emanuel, și bine au făcut! Echitația îi învață pe copiii noștri ce înseamnă o postură corectă a spatelui, cum să își gestioneze mai bine emoțiile și cum să își înfrunte fricile, crescându-le stima și încrederea de sine, dându-le o nouă perspectivă în procesul de dezvoltare psihosomatică!

Nu-i de mirare că aceste necuvântătoare sunt asociate cu libertatea de nestăvilit, pentru că de aceasta au avut parte și copiii noștri, prinzând aripi pe spinările armăsarilor și spărgând barierele și neputințele omenești, măcar pentru o clipă, sau măcar atât cât se întinde un zâmbet sincer de copil.

Pe chipurile copiilor noștri, am cunoscut seninătatea și avântul curajos al aventurii, iar pentru aceasta, Bălan și Dahoman ne vor rămâne veșnic prieteni!

Le mulțumim părinților care au făcut această activitate posibilă, dar și celor care ni s-au alăturat în mica aventură, și nu în ultimul rând, mulțumim conducerii și angajaților Hergheliei Rădăuți pentru disponibilitate și implicare!

Distribuie pe:

Articole inrudite după: