După un an de la excursia de 3000 de kilometri pe biciclete, pentru copii Fundației FARA, Silviu revine în vizită

S-a împlinit aproape un an de când cei doi prieteni, Silviu și Alexandru, au pornit într-o călătorie curajoasă de 3000 de kilometri pe biciclete, cu scopul de a-și testa limitele, dar și de a strânge fonduri pentru copiii din Fundația FARA. În jurul aniversării, Silviu ne-a vizitat din nou. De această dată, în calitate de prieten și voluntar.

Perseverența de care au dat dovadă cei doi tineri, ne-a servit adesea drept exemplu în discuțiile cu copiii și tinerii noștri. Așa că, atunci când Silviu ne-a spus că s-ar bucura să ne revadă, am profitat din plin și am organizat o întâlnire la grătar cu tinerii de la Centrul de tranzit tip Foyer, din Popești Leordeni. Temele de discuție s-au alternat vertiginos de la sport la încredere în forțele proprii, de la noi tehnologii la spiritul comeptitiv.

Dar să începem cu începutul.

La sosire, gazdele l-au întâmpinat pe Silviu cu bicicletele personale pregătite pentru un tur al împrejurimilor, iar pentru un plus de energie au făcut un tort pe care au desenat (ce altceva decât) o bicicletă. La asemenea întâmpinare oaspetele a exclamat: ”Mă simt de parcă ar fi ziua mea!”

Căldura de afară și focul grătarului au favorizat și topirea gheții în comunicare. Așa că tinerii au vrut să știe cât mai multe despre ce înseamnă sa faci sport și să participi la competiții, să te hrănești corespunzator, să-i ajuți pe cei de lângă tine. Alte curiozități au fost despre cum sunt englezii, ce a însemnat călătoria pe biciclete Londra-București,  cum vede Silviu Brexit-ul, dar și ce părere are despre tatuaje.

Este extraordinar când oameni frumoși revin la noi periodic cu dorința de a contribui personal, natural și fără nici o ocazie specială! Pentru tinerii noștri este vital să cunoască modele reale, persoane de vârsta lor care au reușit în viață prin puterile proprii, care au forțat limitele, uneori, așa cum este Silviu. ” – ne-a spus Elena Niculescu, Manager Foyer Popești Leordeni.

Pentru o parte dintre Foyer-iști, întâlnirea cu Silviu a fost de fapt o revedere, pentru că îl întâmpinaseră în Piața Constituției la sosire, când, împreună cu Alexandru M. Alexandrescu, își finalizase călătoria pe două roți de la Londra la București. Atunci beneficiarii noștri nu au avut prea mult timp să interacționeze. Acum însă toată atenția voluntarului și deja prietenului nostru le-a fost dedicată tinerilor.

M-am simțit foarte bine la Foyer. Tinerii au fost prietenoși și sociabili. Sper că le-a fost de folos întâlnirea noastră. Mi-a lasat o impresie foarte bună și mediul în care locuiesc și felul în care relaționau între ei. Așadar, din punctul meu de vedere nu pot decât să vă felicit încă o dată pe toți cei de la FARA pentru munca depusă și să mă bucur că ați fost fundația pe care am ales-o pentru excursia cu bicicletă” – ne-a mărturisit Silviu Chirilă după ziua petrecută la Foyer.

La final, tinerii, cu acordul lui Silviu, i-au trimis invitații de prietenie pe Facebook.


Articole înrudite după: SilviuChirila, Foyer, biciclete

Distribuie pe:

Articole inrudite după: