Eroii nostri – Daniela

Continuam seria povestilor „Eroii nostri” si de data aceasta a venit momentul sa va facem cunostinta cu Daniela .

Daniela  este unul dintre copiii care a crescut si s-a maturizat in cadrul Fundatiei FARA. Incepand cu varsta de 8 ani a locuit in Casa de tip familial Sf. Gabriel, iar la 18 ani a fost primita in centrul de tranzit Sf. Francisc. Aici a reusit sa isi cladeasca si croiasca drumul catre o viata independenta.

Daniela sau mai bine zis Daniky – asa cum este porecla ei, a avut o experienta de elev ca toti ceilalti. Cu bune si cu rele, Daniky a avut note excelente, dar si mai putin bune, a avut momente in care a invatat pana la miezul noptii, urmate de zile cu teste si teze stresante. Dar au fost si clipe minunate, iar una dintre ele a fost chiar ziua absolvirii. Aici a avut ocazia sa fie alaturi pentru ultima oara de colegii sai de clasa. Evident, experienta a fost plina de emotii, nostalgie, euforie, extaz si speranta fata de viitor.

Desi a absolvit liceul, urmeaza ultima proba a perioadei de elev – examenul de bacalaureat. Daniela se gandeste ca apoi sa isi continue studiile, fie ca este vorba de cursuri postliceale sau chiar sa aplice la facultate. Visul ei este sa urmeze cursurile univeristatii UNATC si sa devina actrita.

Daniky va pleca in curand de la Fundatia FARA spre o viata independenta si isi doreste sa aiba un loc de munca.

Pentru mine, Fundatia FARA reprezinta familia mea! Copilaria mea de pana cand am ajuns la Fundatie nu a fost una foarte fericita, dar aici m-am simtit “acasa”, iubita si protejata! Am invatat foarte multe lucruri si am primit o educatie buna! In cadrul Programului de tip “Foyer” m-am maturizat si am devenit mai responsabila. Cu toate ca am fost un copil rasfatat, am putut aprecia toate eforturile facute pentru mine si, chiar daca in curand voi placa pe drumul meu, imi doresc sa ma intorc “acasa” ori de cate ori inima mi-o va cere! Spiritul Fundatiei ma va insoti pretutindeni in suflet, dar si prin tatuajul care urmeaza sa mi-l fac (cu sigla Fundatiei)”.D.

Au fost zile in care simpla ei prezenta mi-a luminat ziua! Rasul ei inconfundabil este molipsitor si clar imi va fi dor sa il aud rasunand in Centru. Imi va lipsi enorm, nu imi e rusine sa recunosc… Si chiar daca, de ar fi dupa mine, as tine-o langa mine toata viata, ii doresc un viitor sclipitor, unul de care nu ma indoiesc ca il poate avea. In fond si la urma urmei, noi, “familia” ei, vom fi mereu alaturi de ea!”  consilier de tineret P.A.

Mult success, Daniela! Vom fi mereu alaturi de tine.

Foto: arhiva personala.

Distribuie pe:

Articole inrudite după: