Inotul … la Centrul Emanuel din Suceava

Înotul îmbunătăţeste starea emoţională, contribuie la scăderea anxietăţii şi creşterea încrederii în sine. Copiii cu nevoi speciale care beneficiază de servicii de recuperare în Centrul Emanuel din Suceava au parte de sesiuni periodice de înot. Vă povestim cum a început totul…

La finalul anului 2014 am avut bucuria să începem o frumoasă colaborare cu Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava. Studenții Facultății de Educație Fizică și Sport, departamentele de Kinetoterapie și motricitate specială și Balneofiziokinetoterapie și recuperare ne-au devenit prieteni și, în fiecare an, își desfășoară practica de specialitate în cadrul Centrului Emanuel. În schimb, ei i-au invitat pe cei mici să descopere tainele înotului.

Organizați în grupuri reduse, însoțiți de specialiștii noștri și studenții voluntari, copiii au descoperit cât de relaxantă și distractivă poate fi apa. Inițial temători, prin siguranța oferită de instructori, au reușit să își depășească frica de apă și să își dezvolte abilitățile. Descoperirea unui nou mediu i-a ajutat să își dezvolte capacitatea de adaptare, să dobândească încredere în puterile proprii și în kinetoterapeuți.

Înotul este benefic pentru orice copil însă este cu atât mai necesar copiilor cu afecțiuni fizice. În acest caz, contribuie la îndeplinire obiectivelor kinetoterapiei.
Distribuie pe:

Articole inrudite după: