Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

A muncit din greu în Germania pentru a-și îndeplini visul de a deveni designer în România - povești de la tinerii noștri

Postat pe 26/02/2018 de FARA

Andrei a intrat recent în programul FOYER - Centru de tranzit pentru tineri în dificultate, de la Suceava. A venit la noi cu un greu bagaj din trecut, dar și cu un mare vis, acela de a deveni designer vestimentar. Însă Andrei nu doar visează, ci face eforturi mari să-și îndeplinească această mare dorință. Iată povestea lui. Are nevoie de sprijinul nostru. 

                                                         

Andrei a fost luat din familie in regim de urgenta din cauza maltratărilor și violenței fizice la care era supus de către părinti. Din centrul de plasament a ajuns foarte curând la o familie din Fălticeni, iar de acolo, într-un apartament social de tip familial. Acum noua lui casă este centrul de tranzit Foyer, al Fundației FARA, unde încearcă să-și construiască un rost cu ajutorul visului de a deveni creator de modă. Dorința lui are un bun fundament, căci a terminat o școală profesională in domeniul croitoriei, iar directoarea școlii ne-a zis următoarele despre Andrei: ”Are un potential foarte mare, doar că, din păcate, nu a avut susținerea necesară din partea nimănui și nu a reușit să progreseze pe cât de mult și-ar fi dorit și ar fi meritat”. 

Cum luptă Andrei pentru visul lui

De mic, visul lui Andrei era să pună ața în ac și de a coase ceva cu mâna lui. Pentru acest vis din copilărie, care l-a urmărit până în prezent, a plecat la muncă în Germania, unde a tăiat lemne. Din ce a caștigat acolo și-a cumpărat propria mașină de cusut, un triploc, un manechin și câteva materiale necesare pentru a începe lucrul, iar camera din Foyer și-a transformat-o în atelier. Aici coase de toate, de la mici modificări ale pieselor vestimentare, până la creații proprii: fuste, pantaloni, perne, lenjerii. Cel mai mult îi place să creeze rochii: ”e foarte mult e muncă la o rochie, dar la final satisfacția este foarte mare pentru că reușesc să-mi las amprenta pe fiecare creație, iar persoana care poartă creațiile mele să se simtă elegantă și sigură pe sine”, recunoaște Andrei.

Acum el are nevoie de sprijinul nostru

Andrei îsi dorește sa poata să-și permita mai multe materiale, să meargă la cursuri de specialitate și să avanseze în lumea modei. I-ar plăcea foarte mult să devină o persoană cunoscută si să arate tuturor că, nu contează de unde pornești, dacă îți dorești ceva cu adevărat, muncind poți să-ți îndeplinești visul. Iar visul lui este să se bucure de apreciere ca designer vestimentar. Dacă doriți să-l încurajați pe Andrei, puteți dona prin formularul de la finalul articolului.

Încheiem materialul cu un citat din partea mentorului care îl consiliază în Foyer: ”Andrei este un tânăr deosebit, extrem de ambitios investește fiecare leuț pe care îl are în materiale, un tânăr care nu ar renunța pentru nimic la visul lui. Este optimist și mereu îmi spune: “Vor veni și zile mai bune, sunt sigur de asta!” ”

Să-l ajutăm ca aceste ”zile mai bune” să vină cât mai repede pentru Andrei!


Articole înrudite după: Foyer, tanardesigner, beneficiariiFARA, povestileFARAVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.