Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Copiii și tinerii Fundației FARA l-au primit în vizită pe Prințul Charles

Postat pe 31/03/2017 de FARA

Vestea că vom avea un oaspete special a făcut să trepideze de emoții toată fundația FARA. Pregătiri, repetiții,organizare. Totul pentru a-l întâmpina în cel mai frumos mod pe Patronul Regal al Fundației. Nimeni altul decât Alteța sa Regală, Prințul Charles.   

Vizita a fost programată pentru data de 30 martie, în a doua din cele trei zile de vizite oficiale anunțate de către Ambasada Marii Britanii la București. Pentru a nu spori și mai mult emoțiile, deloc mici, am ales să nu spunem prea multe copiilor din casa Sf. Gabriel. Astfel ei au aflat abia în ziua evenimentului că vor face cunoștință ”cu un prinț”. Așa că, surpriza când însuși Prințul Charles le-a trecut pragul a fost foarte mare. Cătălin, cel mai năzdrăvan din casă, a găsit timp să studieze mașina cu care a ajuns oaspetele și a declarat că automobilul este potrivit rangului de prinț. Cei mici, Paul și Gabi, și-au arătat abilitățile lingvistice și s-au prezentat în limba engleza. Totuși, după plecare oaspetelui, Gabi a întrebat care mai exact a fost prințul, pentru că nu a văzut pe nimeni purtând coroană. 

De la Suceava au venit câțiva copii care cresc în Casa Sf. Nicolae. Printre ei a fost Lăcrămioara, masterandă la Facultatea psihologie, specializare Asistență Socială. Pentru Lăcrămioara aceasta a fost a doua întâlnire cu Prințul, deoarece l-a mai văzut o dată, în 2003, când a vizitat proiectele Fundației FARA din Suceava. 

Așa cum ne-a spus Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, prințul Charles și-a dorit neapărat să fie inclusă în programul său vizita la Fundația FARA, întrucât este un mare susținător al cauzei organizației conduse de Jane Nicholson. Fapt dovedit prin numeroasele evenimente caritabile organizate în Marea Britanie sub patronajul Prințului de Wales în beneficiul FARA.

De aceea, și-a alocat timp să vorbească măcar câte puțin cu fiecare angajat prezent la eveniment, cu părinții și copiii Centrului de Recuperare Samuel care au venit special de la București pentru această întâlnire, cu tinerii din centrul de tranzit Foyer de la Popești-Leordeni, dar și de la Satu Mare. Pe Szilard Banyi, Prințul de Wales l-a cunoscut în decembrie 2016, la o recepție de la reședința sa, Clarence House. Când l-a revăzut, la întâlnirea din 30 martie prințul a spus în glumă: ”Noi ne-am cunoscut în decembrie. Văd că ai supraviețuit”. De fapt oaspetele a glumit mult cu tinerii și a vrut neapărat să știe care și cu ce se ocupă și ce își doresc pentru viitor. 

Un moment deosebit a fost întâlnirea între patronul regal al Fundației FARA și ceilalți doi ambasadori ai organizației: soprana Felicia Filip și Prințesa Marina Sturdza. A fost pentru prima dată când toți ambasadorii noștri s-au întâlnit în același loc și în același moment. 

Ora alocată acestei vizite s-a scurs mai repede decât ne așteptam, totuși am avut răgazul să facem o fotografie de grup cu marea familie FARA, unde în centru au fost patronul regal prințul Charles și președintele fundației Jane Nicholson. Ne-am dorit să aibă ceva ca amintire din partea noastră așa că Sorina și Ionela de la casa Sf. Gabriel i-au oferit ouă încondeiate cu măiestrie de meșteri din Suceava, un covor țesut din lână și o icoană pictată în stil bizantin de chiar fondatoarea FARA, Jane Nicholson. Oaspetele nostru a plecat în aplauzele mulțimii. Sunt aplauze meritate, pentru că, de mai bine de 15 ani, Prințul de Wales sprijină Fundația FARA mai mult decât prin numele său, ci prin vizite, mesaje de susținere și evenimente dedicate.   

Credit foto articol: Cătălin Lăzăroiu


Articole înrudite după: PrintulCharles, patronregal, VizitalaFundatiaFARAVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.