Youtube FaraCharity Facebook FaraCharity LinkedIn FaraCharity Googleplus FaraCharity   FARA UK
FaraCharity

Generozitatea e molipsitoare! O demonstrează JCI și partenerii săi

Postat pe 12/10/2017 de FARA

Cu Junior Chamber International (JCI) Suceava ne leagă o prietenie de trei ediții deja a Bizz Bike, eveniment prin care încurajează oamenii de afaceri din oraș să urce pe biciclete și să lase, măcar pentru o zi, mașinile în garaj. La fiecare ediție, numărul participanților și volumul faptelor bune a crescut. Acum, JCI și partenerii lor au reușit să sprijine trei proiecte ale Fundației FARA. Da, generozitatea e molipsitoare!

După ce, la prima ediție, copiii Casei Sf. Nicolae au primit rechizite și biciclete împrumut pentru perioada evenimentului, în vară, aceiași copii au plecat acasă fiecare cu bicicleta proprie, donată de oamenii pe care JCI i-a inspirat la fapte bune. Și nu s-au oprit aici. În această toamnă, încurajați de JCI, partenerii lor au fost din nou alături de FARA. La Bizz Bike, unde copiii noștri și-au scos la plimbare prietenii pe două roți, compania Assist Software le-a oferit ghiozdane complet echipate pentru noul an școlar. 

Alți participanți au adus rechizite și ghiozdane pentru copiii noștri din programul de Eradicare a Sărăciei prin Educație, unde, zilnic, din partea FARA, 200 de copii din familii sărace primesc o masă caldă și ajutor la efectuarea temelor și recuperarea cunoștințelor școlare.

Și tot la îndemnul Junior Chamber International, compania Anasped și-a asumat amenajarea unei săli de terapie prin artă și completarea cu echipamente a sălii de kinetoterapie din Centrul de zi de recuperare Emanuel, unde vin de câte două ori pe săptămână 80 de copii cu dizabilități. 

Echipa Anasped a adus personal materialele donate: rechizite, cărți pentru copii, jocuri de dezvoltare, puzzle-uri, trambuline și benzi de alergat pentru copii.

”Cu ajutorul acestor obiecte, vom amenaja o sală nouă, cea de ”Arte combinate” unde vor exista trei colțuri tematice: pictură, lucru manual și teatru de păpuși. Activitățile de modelare, desen, colaj, joc cu păpușile nu sunt doar pentru distracție, în acest mod copiii își dezvoltă motricitatea fină, adeseori problematică în cazul copiilor noștri, vocabularul și realițiile sociale, mai ales pentru că acestea sunt activități de grup” - a explicat Angela Știubianu, coordonatoarea Centrului de recuperare Emanuel.

Trambulinele și benzile de alergat, deja parte din sala de kinetoterapie, îi vor ajuta pe copii să își întărească mușchii, să îmbunătățească motricitatea grosieră și să aibă un tonus mai bun.

„Suntem mândri să ne alăturăm unui proiect care catalizează tot ce e mai bun în oameni – solidaritatea, grija pentru semeni, munca, speranța într-un viitor mai bun și determinarea de a-l clădi. Este datoria noastră, a tuturor de a-i ajuta pe cei mai puțin favorizați, de a le acorda o șansă la un trai mai bun de viață. Am vrut să venim personal la Centrul Emanuel pentru a lăsa cadourile și ne-au impresionat condițiile foarte bune, camerele tematice și personalul calificat și foarte cald. Copiii chiar se simțeau foarte bine și erau foarte focusați pe activitățile pe care făceau” - Aura Ștefănescu, reprezentant Anasped.

După plecarea oaspeților de la Anasped, primul lucru pe care l-au făcut copiii a fost să descopere darurile primite. 


Articole înrudite după: Generozitate, JCISuceava, BizzBike, Anasped, Assist, CasaSfNicolae, CentrulEmanuel, PrevenireabandonscolarVreau să direcționez 2% către FARA

Vreau să donez Fundației FARA

Vreau să fiu Galantom FARA

Contact

Abonare Newsletter


DONEZ

Suma Donata
Nume
Prenume
E-mail
Telefon

© Fundaţia FARA, Cod Fiscal 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001 BCR Lipscani.
Toate drepturile rezervate. | ANPC
Website creat de eKreative. Logo conceput de Edward Harding, pe baza unui font creat de Ivan Filipov.