Poneii, prietenii copiilor cu dizabilități

Vă povesteam în urmă cu ceva timp despre Flori și Fiona, doi ponei care au devenit partenerii copiilor cu dizabilități din Centrul Emanuel, însoțindu-i în procesul de recuperare.

Toamna ne-a adus o nouă întâlnire și alți copii au putut să beneficieze, alături de echipa noastră, de interacțiunea cu necuvântătoarele. Timiditatea, teama de a pronunţa un cuvânt, instabilitatea atât fizică, cât și emoțională, introversia sau izolarea sunt mult mai uşor de corectat prin contactul direct cu caii, precum și prin activitățile organizate în prezența acestora.

Și să nu credeți că doar am muncit! Ne-am și relaxat: ne-am distrat la locul de joacă, am alergat și ne-am bucurat prietenii oferindu-le cuburi de zahăr.

Am încheiat ziua cu o mai mare încredere în forțele proprii, ne-am înfrânt temeri și am promis că vom reveni pentru a deveni din ce în ce mai puternici.

Mulțumim Pensiunii „Acasă în Bucovina”, unde gazdele minunate ne primesc cu brațele deschise și ne susțin să le oferim copiilor recuperarea atât de necesară.

Distribuie pe:

Articole inrudite după: