Prințesa Marina Sturdza, Ambasadoare a Fundației FARA și promotoare a numeroase cauze sociale, s-a stins din viață

Zilele acestea sunt triste pentru societatea civilă din România, în general, și pentru Fundația FARA, în special. Prințesa Marina Sturdza, Ambasadoare a FARA și promotoare a numeroase cauze sociale, s-a stins din viață.

A fost printre primele persoane care, în dificilii ani postcomuniști, au crezut în cauza fondatoarei FARA, Jane Nicholson, și s-a alăturat demersului ”O familie pentru cei FARA”. De atunci nu a lipsit de la niciun eveniment de importanță în viața FARA și s-a implicat constant în activitatea organizației.

Jane Nicholson și Marina Sturdza la evenimentul de aniversarea a 25 de ani a Fundației FARA (mai, 2016)

“Când am cunoscut-o eu pe Jane Nicholson și am aflat scopul carității sale am înțeles că FARA chiar va putea dărui o familie pentru cei fără și m-am alăturat cu tot sufletul acestei familii deschise și impresionante.” – a spus Marina Sturdza, într-un testimonial dedicat aniversării a 25 de ani de activitate a Fundației FARA în România.

În martie 2017, a venit la sediul Fundației, cu ocazia vizitei patronului regal al organizației, Prințul Charles al Marii Britanii.  Aceasta a fost atât prima ocazie când toți ambasadorii FARA s-au reunit, dar și ultima noastră întâlnire cu Prințesa Sturdza.

Prințul Charles al Marii Britanii și Prințesa Marina Sturdza, în timpul vizitei de la sediul Fundației FARA (martie, 2017)

”Atât Fundația FARA, cât și eu personal, îi vom simți acut lipsa Marinei Sturdza, Ambasador al FARA. S-a dedicat misiunii Fundației, îngrijindu-i pe cei mai vulnerabili copii și tineri din România. Încă de la înființarea FARA, acum 26 de ani, a fost prezentă la toate evenimentele cheie, aniversări și concerte de caritate, vorbind cu mare compasiune despre activitățile noastre, promovându-ne munca și căutând sprijin. De fiecare dată când ne-am întâlnit, a venit cu idei despre ceea ce putem face la FARA, „putem” adică împreună cu ea. A fost un mare privilegiu să fiu prietenă cu Marina și mulțumesc pentru viața ei dedicată îmbunătățirii vieții altora. Odihnească-se în pace.” – Jane Nicholson, fondator și președinte al Fundației FARA.

Prințesa Marina Sturdza la conferința de presă dedicată aniversării a 25 de ani a Fundației FARA, alături de soprana Felicia Filip, fondatoarea FARA, Jane Nicholson și Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell (mai, 2016)

În februarie 2015, Prințesa Sturdza a venit special de la Londra pentru a decerna premiul ”Femeia Anului 2014” la cetagoria Inițiativă în sprijinul semenilor oferit lui Jane Nicholson, pentru toată activitatea de la Fundația FARA. Marina Sturdza, a fost ea însăși laureată a premiului Femeia Anului, în anul 2008.

.

Prințesa Marina Sturdza a murit duminică, 22 octombrie, la New York, după o lungă boală, cu care a luptat cu demnitatea ei caracteristică până în ultimul moment al vieții. A fost un model de generozitate și dăruire și va rămâne în inima noastră ca un spirit viu care va continua să ne inspire pe toți. Prințesa este cunoscută pentru munca ei de caritate și pentru implicarea ei în promovarea României în străinătate. A patronat mai multe organizații caritabile. FARA are privilegiul de a fi una dintre ele și suntem cu toții întristați de această pierdere.

Marina Sturdza la concertul cartiabil organizat în beneficiul FARA, la St. James’s Palace, Londra, în prezenţa reprezentanţilor Casei Regale britanice (2005)

Prințesa Marina Sturdza, la recepția oferită de Prințul Charles la reședința sa Clarence House (decembrie, 2016)

Articole înrudite după: MarinaSturdza, AmbasadorFARA, amuritMarinaSturdza, FundatiaFARA

Distribuie pe:

Articole inrudite după: